Stormschade Nijelamer

Sonnega – In de omgeving van Sonnega en Nijelamer heeft het onweer en de storm veel schade aangericht. Zo ook bij Haarstudio Wanda in Sonnega. Daar belandde een boom op het dak. Dat was volgens de toen slapende bewoners wel even schrikken. Loonbedrijf Huismans zal de boom verwijderen. Ook bij melkveebedrijf Hoekstra in Nijelamer was het raak, daar moest het een muur ontgelden.

(Foto: Lenus van der Broek)

 

Fietspad bijna klaar

Oldetrijne – Het fietspad langs de Linde tussen de Steenwijkerweg en de Driewegsluis is bijna helemaal vernieuwd. Inmiddels is de Driewegsluis weer goed bereikbaar via het fietspad. Aannemer A. Faber werkt nu aan het laatste stukje tussen de Sas en de Merriemaden. Inmiddels is het schuimbeton aangebracht en wordt over veertien dagen begonnen met daarover een asfalt laag te leggen. Eind deze maand is het totale gedeelte open voor het fietsverkeer.

Fietsers kunnen omrijden via de Meenthe. Er staan omleidingsborden. Het nieuwe pad is breder, zodat ook scootmobielen elkaar kunnen passeren. Meer informatie over dit project staat op weststellingwerf.nl/fietspadlinde.

(Foto: Lenus van der Broek)

 

Uitnodiging musical

Uitnodiging musical  OBS De Lantscheene

‘Herrie op het eiland’

 

Op donderdag 16 mei is de uitvoering van de musical van groep 1 t/m 8 van OBS De Lantscheene in het dorpscentrum. In deze brief krijgt u informatie over deze dag.

 

Er zijn deze dag twee voorstellingen. Op de middag is een generale en op de avond de ‘echte’ voorstelling

  • De middagvoorstelling is bedoeld voor opa’s en oma’s, dorpsbewoners en voor ouders, broers/zussen die ’s avonds niet kunnen komen. De generale repetitie start ’s middags om 13.00u. De zaal in het dorpscentrum is open vanaf 12.45u.

We beginnen om 13.00u met de generale repetitie.

Opgave:

Omdat er beperkte plaatsen zijn in het dorpscentrum kunt u een e-mail sturen als u wilt komen kijken bij de musical deze donderdagmiddag. U kunt ook telefonisch uw opgave doorgeven.

Het kan zijn dat opgave niet meer mogelijk is, omdat er gewoon niet meer plek is.

 

Wilt u graag komen kijken bij de musical? Stuur dan een e-mail naar directie@obsdelantscheene.nl.

U kunt ook telefonisch uw opgave doorgeven via het telefoonnummer:

0561 – 499 300

 

We hopen u allen te zien bij onze musical!!

Vriendelijke groet,

Team en OV

OBS De Lantscheene

 

 

Paasvuur 2019

Sonnega – Op diverse plaatsen in de gemeente werden paasvuren ontstoken. Zo ook op Eerste Paasdag aan de Sonnegaweg in Sonnega, waar veel inwoners de vuurzee kwamen gadeslaan.

Er wordt altijd rekening gehouden met de windrichting, zodat de omwonenden geen last van vuur of rook kregen. De traditionele activiteit werd gecoördineerd door Plaatselijk Belang Sonnega/Oldetrijne. Door de droogte zijn wat extra maatregelen genomen. Er stond een giertank vol water en een paar brandblussers. Door het vuur zag je ook nog de ondergaande zon.

Goede doel

De kosten van het storten waren vijf euro per kar. De opbrengst van in totaal ruim 200 euro wordt gedoneerd aan een nader te bepalen goede doelen in de beide dorpen.

foto’s: Lenus van der Broek

Open dag OBS De Lantscheene

Oldetrijne – Op zaterdagmiddag stond OBS De Lantscheene in Oldetrijne volledig in het teken van de lente en de vele activiteiten in en rondom de school. Er waren lammetjes om te aaien, konijnen en een pony om op te rijden.  De kinderen mochten in school kijken en konden allerlei spulletjes maken. Buiten waren leuke activiteiten, zoals een koe ‘melken’. De kleine school heeft veel aandacht voor de leerlingen en individuele begeleiding.

(Foto: Lenus van der Broek)

Aanleg fietspad uitgesteld

Oldetrijne – De aanleg van het laatste deel van het fietspad van het traject Sasbrug – Driewegsluis is met twee weken uitgesteld. De vernieuwing van het fietspad zou vorige week maandag 11 maart beginnen, maar door de vele regen was dat niet verantwoord. Bovendien is het waterpeil van de Linde erg hoog. Het pad ligt op een dijk van het Wetterskip Fryslân. Die dijk doet dienst als waterkering. Dat betekent dat in het stormseizoen (oktober-maart) geen ingrijpende werkzaamheden mogen plaatsvinden op de dijk. Daardoor is de gemeente er aan gebonden om de meeste werkzaamheden in het fietsseizoen uit te voeren.

(Foto: Lenus van der Broek)

ADVIES N351 WOLVEGA -SLIJKENBURG

Definitief advies N351

klik hier voor de bijlage

Met vriendelijke groet,

Kees Verschuuren

(Voorzitter Plaatselijk Belang Sonnega Oldetrijne)

Actiegroep LAAGvliegen NEE

Is het gedaan met de rust in Sonnega- Oldetrijne?

In de dorpskrant heeft u al iets kunnen lezen over de actiegroep 
Laagvliegen NEE.
Het bestuur heeft op 22 januari naar de voorlichtingsbijeenkomst in
Echtenerbrug bezocht.De informatie die daar verstrekt werd
kunnen/willen wij u niet onthouden.

De laagvliegroutes Lelystad Airport gaan ook gedeeltelijk over
Sonnega-Oldetrijne.Hieronder vindt u actuele informatie die beschikbaar is gekomen via het actiecomité Laagvliegroutes Friesland NEE.

indienen zienswijze. Wanneer u op deze site naar beneden scrolt, leest u veel informatie over het hoe en waarom van het indienen van een zienswijze.
kaarten vliegroutes Lelystad Airportbijlage: voorbeeld in te dienen zienswijze, klik hier
bijlage: artikel RTV-Oost naar aanleiding van de Belevingsvlucht-> berekenen en meten van geluid, klik hier
bijlage: vogeltrek risico Lelystad Airport , klik hier
rivm onderzoek gezondheidseffecten ultra-fijnstof 
Vrijwel dagelijks worden gepubliceerde artikelen over Lelystad Airport
geplaatst op de FB-pagina van Laagvliegroutes Friesland NEE

Ook op de site van Hoog Overijssel vindt u veel informatie over de
actuele stand van zaken.

Film over Lelystad Airport: https://youtu.be/yoDo5i18FMY Met vriendelijke groet,

Kees Verschuuren(Voorzitter Plaatselijk Belang Sonnega Oldetrijne)


Manege de Caprilli finales

Sonnega – Manege de Caprilli in Sonnega is dit weekend het decor van de finales van de Nationale Horses2Fly KFPS indoor sportcompetities voor Friese paarden.

De menners beten vrijdag het spits af. De enkelspan dressuur en dubbelspannen streden om de kampioenstitel. Tevens reden een paar menners een kür op muziek. Uitslagen enkelspan mennen:

Klasse B: Karin Vermeulen met Yfke fan Hesens, overall kampioen en ontving de Tinnen Menner; klasse L: Angela Hoekman met Gosse; klasse M: Berber van der Meer met Rixt fan ‘e Wigên; klasse Z: Lysbeth de Boer-Hettinga met Maeije Blomke fan Stal Redia en klasse ZZ: Pieter Okkema met Rommert 498.

Zaterdag verschijnen vanaf 10.00 uur de ruiters in de klasse B, L1 en L2 aan de start, gevolgd door de subtop om 17.30 uur. Zondag vanaf 9.30 uur starten de klasse M1, M2, Z1, Z2 en ZZL. Voor de ruiters zijn er voor de overall kampioenen de Zilveren Zwepen, één voor de kampioen klasse B t/m L2 en één voor de kampioen klasse M1 t/m ZZL. De Young Talent Award is voor de beste dressuurcombinatie onder de 25 jaar. Alle uitslagen worden vermeld op de www.startlijsten.nl.

(Foto: Lenus van der Broek)

Eerste lammeren

Oldetrijne – De eerste lammeren zijn gesignaleerd in een weiland aan de Meenthe in Oldetrijne. Misschien wel wat koud, maar daardoor krijgen de lammeren beter weerstand en moeder schaap zorg goed voor de kleintjes. Meestal zoeken ze de luwte van een boswal op.

(Foto: Lenus van der Broek

Abonneren op nieuwsbrief