• Standaard header

Theaterdiner

Sonnega/Oldetrijne - In de huidige tijd van snel en groot, ligt het tweelingdorp Sonnega-Oldetrijne als een oase van veiligheid, rust en saamhorigheid tussen de weilanden. Kinderen kunnen nog naar de basisschool in het dorp, obs De Lantscheene, en ouderen vinden bij hun dorpsgenoten steun en begeleiding om zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen. Regelmatig worden er activiteiten en festiviteiten georganiseerd om de saamhorigheid en de band te versterken tussen de oudere dorpsbewoners en de kinderen van obs De Lantscheene.

Deze basisschool is de broedplaats van het dorp. In de veilige omgeving die deze kleine school biedt, krijgen de kinderen volop kansen. Niet alleen op het gebied van de door de Onderwijsinspectie gestelde normen, maar ook worden de kinderen gestimuleerd hun persoonlijke kracht en talenten optimaal te ontwikkelen. Bijvoorbeeld bij de speciale natuur- en cultuurlessen.

Om de hele gemeenschap te kunnen laten genieten van alle talenten, werden deze op donderdagavond gebundeld in een spectaculair theaterdiner. Het theaterdiner werd verzorgd door de kinderen van obs De Lantscheene en de op deze school opgegroeide topkok Jan Smink, bekend van het Bocuse D’Or (WK voor koks). De beschikbare plaatsen voor het theaterdiner spektakel waren binnen de kortste keren uitverkocht.

(Foto: Andrea Schaik)

 

 

  • Dorpenvisie

    Dorpenvisie

    Een dorpenvisie is een plan waarin wordt aangegeven wat – volgens de inwoners - de gewenste ontwikkelingen zijn

    Lees meer
  • Het boek Sonnega & Oldetrijne

    Het boek Sonnega & Oldetrijne

    Het nieuwe boek bevat onder andere vele beschrijvingen, met foto’s over het verenigingsleven en (culturele) ontwikkelingen

    Lees meer
  • Dorpscentrum

    Dorpscentrum

    Na een aantal verbouwingen is het dorpscentrum uitermate geschikt voor een breed scala van activiteiten en vergaderingen

    Lees meer