• Standaard header

Presentatie boek historie Sonnega-Oldetrijne

Oldetrijne - Het bestuur van de Stichting Historie Sonnega-Oldetrijne presenteerde op zaterdagmiddag in het dorpscentrum in Oldetrijne het nieuwe boek ‘Sonnega en Oldetrijne van vroeger tot nu’. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan wethouder Cor Trompette, die als historicus nog een boeiend verhaal had over de historie van de belastingen in Friesland. Daarna ontvingen Plaatselijk Belang en Vereniging Historie Weststellingwerf ook een exemplaar.

Voorzitter Jan Boonstra vertelde dat het een hele klus was en had vooral ook veel te danken aan de (oud) inwoners van deze dorpen. Dit uitgebreide naslagwerk vermeldt de bewoning met de bewoners vanaf ongeveer 1900 tot heden en geeft tevens een schets van de (culturele) ontwikkeling van de beide dorpen uit de afgelopen decennia. Het boek in een oplage van 400, bevat veel fotomateriaal  van de tweelingdorpen uit het verleden en heden en telt bijna 500 pagina’s.

Het bestuur van de Stichting Historie Sonnega-Oldetrijne heeft ongeveer drie jaar gewerkt aan dit uitgebreide naslagwerk. Vele uren brachten Jan Boonstra, Henk Spijker en Grietje Postma door in de kamer ‘genealogie’ op het gemeentehuis om hun voormalig dorpsgenoten uit Sonnega en Oldetrijne te traceren. Tevens liggen vele gesprekken met (oud-)inwoners ten grondslag aan dit mooie boek.

Het naslagwerk is een vervolg op een eerdere uitgave in 2008. Het nieuwe boek bevat onder andere vele beschrijvingen, met foto’s over het verenigingsleven en (culturele) ontwikkelingen in de afgelopen decennia van de beide dorpen.  Bovendien staan alle woningen vanaf ongeveer 1900 in het boek afgebeeld.

Meer informatie zie: www.sonnega-oldetrijne.nl of bij Jan Boonstra, telefoon 0561-612720.

(Foto: Lenus van der Broek)

 

 • Dorpenvisie

  Dorpenvisie

  Een dorpenvisie is een plan waarin wordt aangegeven wat – volgens de inwoners - de gewenste ontwikkelingen zijn

  Lees meer
 • Dorpscentrum

  Dorpscentrum

  Na een aantal verbouwingen is het dorpscentrum uitermate geschikt voor een breed scala van activiteiten en vergaderingen

  Lees meer