• Standaard header

Stichting Begraafplaatsen

De meeste dorpen in onze gemeente hebben een begraafplaats. De tweelingdorpen Sonnega en Oldetrijne zelfs drie ,waarvan er nog op twee begraven kan worden. Aan de noordzijde van de Kerkhofslaan te Oldetrijne ligt er één en aan de Sonnegaweg in Sonnega twee. De oude begraafplaats met de klokkestoel aan de noordkant van de Sonnegaweg is gesloten. Het “nieuwe” recht tegen over de oude, dus zuidelijk van de Sonnegaweg is in “bedrijf”.

De begraafplaats in Oldetrijne is eigendom van de PKN gemeente Oldelamer/Oldetrijne. Voor 2008 waren de begraafplaatsen in Sonnega eigendom van de Hervormde Gemeente van Wolvega. In 2008 is het eigendom ondergebracht in de Stichting begraafplaatsen Sonnega.

Het bestuur van de Stichting begraafplaatsen bestaat nu uit:

Naam Functie Telefoonnummer
Bonne Speerstra Voorzitter 0561-613382
Paul Kaastra Secretaris 0561-499382
Eddy Reuvekamp Penningmeester 0561-611966
Sierd de Kroon Beheer 06-27113813

Statutiair is bepaald dat zij, die in Sonnega of Oldetrijne wonen of hebben gewoond, begraven kunnen worden op de begraafplaats in Sonnega. Voor tarieven en verdere informatie kunt u contact opnemen met de beheerder.

De begraafplaats staat inmiddels ook op graftombe.nl evenals de bijzondere begraafplaatsen in Sonnega.

 • Dorpenvisie

  Dorpenvisie

  Een dorpenvisie is een plan waarin wordt aangegeven wat – volgens de inwoners - de gewenste ontwikkelingen zijn

  Lees meer
 • Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het nieuwe boek bevat onder andere vele beschrijvingen, met foto’s over het verenigingsleven en (culturele) ontwikkelingen

  Lees meer
 • Dorpscentrum

  Dorpscentrum

  Na een aantal verbouwingen is het dorpscentrum uitermate geschikt voor een breed scala van activiteiten en vergaderingen

  Lees meer