• Standaard header

Pieter Stuyvesant Kuiertocht

Sonnega heeft ook de bestuurszetel van de St. Pieter Stuyvesant Kuiertocht.

De kuier(wandeltocht) wordt om de twee jaar gehouden op de eerste zaterdag van juni en wordt mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers uit de dorpen waar de route langs loopt. Elke keer wordt gekozen voor een andere start-? finishplaats en dus een andere route, zodat de gehele gemeente Weststellingwerf “in beeld wordt gebracht”. Continuering van de keuzemogelijkheid tussen twee wandelafstanden (routes) lijkt een goede zaak t.w. een lange en een korte route van resp. plus minus 35 km en 22 km.

Het  wandelfestijn tracht de deelnemers tevens een stukje historie en natuur en cultuur van de mooie gemeente Weststellingwerf te laten zien. En het bestuur weet zich hierbij verzekerd van de genoemde ondersteuning van de besturen voor Pl.Belang, maar ook van het gemeentebestuur en  van de St. Promotie Weststellingwerf (afslag Wolvega).

Deze combinatie maakt de Kuiertocht tot een uniek evenement en daardoor komen de wandelaars elke keer graag terug naar het gebied tussen De Lende en De Kuinder (Tjonger), een specifiek stukje Friesland met zijn eigen cultuur en streektaal.

De Pieter Stuyvesant Kuiertocht is er niet alleen ter promotie van de wandelsport maar ook het mooie Weststellingwerfse “laand”

Voor meer informatie zie: www.pieterstuyvesantkuiertocht.nl

 • Dorpenvisie

  Dorpenvisie

  Een dorpenvisie is een plan waarin wordt aangegeven wat – volgens de inwoners - de gewenste ontwikkelingen zijn

  Lees meer
 • Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het nieuwe boek bevat onder andere vele beschrijvingen, met foto’s over het verenigingsleven en (culturele) ontwikkelingen

  Lees meer
 • Dorpscentrum

  Dorpscentrum

  Na een aantal verbouwingen is het dorpscentrum uitermate geschikt voor een breed scala van activiteiten en vergaderingen

  Lees meer