• Standaard header

Webinar reeks Energiezuinig en Duurzaam wonen

Gemeente Weststellingwerf organiseert dit voorjaar, samen met de gemeenten Ooststellingwerf, Opsterland en Smallingerland, een serie webinars over duurzaam en energiezuinig wonen.

Inwoners kunnen zich gratis inschrijven voor gratis online webinars. De webinars bieden hulp en informatie aan over het energiezuinig maken van hun woningen, inclusief onderwerpen zoals isolatie, warmtepompen, ventilatie en koeling. De webinars worden op meerdere data gehouden door SA!.


#1 Webinar 29 februari – energiezuinig en comfortabel wonen

Meld je aan voor de gratis webinar energiezuinig & comfortabel wonen

Wil je je energierekening verlagen? Maar niet in de kou zitten? Of wil je je huis klaarmaken voor een warmtepomp? Doe dan mee aan het gratis webinar Energiezuinig & comfortabel wonen op maandag 29 februari (19.30 uur).

Tijdens het webinar vertelt een energieadviseur welke maatregelen je kunt nemen in huis en wat daarbij komt kijken. Hij of zij legt uit waardoor energiebesparende maatregelen je huis comfortabeler maken. Ook vertelt de adviseur wanneer een warmtepomp een goede keuze is. De adviseur besteedt aandacht aan kosten en subsidies. Tijdens het webinar kun je vragen stellen en kun je je opgeven voor een vervolgbijeenkomst op locatie in Gorredijk op 7 maart.

Meld je aan op: www.sa24.nl/webinar


#2 Webinar 21 maart – warmtepompen

Denk je na over het verwarmen van je woning met een warmtepomp? Wil je weten of je woning geschikt is en waar je op moet letten bij de aanschaf? Meld je dan aan voor de gratis webinar op 21 maart (19.30 uur). Tijdens het webinar vertelt een energieadviseur:

 • Hoe een warmtepomp werkt;
 • Welke verschillende typen er zijn;
 • Wanneer een woning geschikt is voor het plaatsen van een warmtepomp;
 • Wat een warmtepomp kost en welke subsidies er zijn.

Meld je aan op: www.sa24.nl/webinar


#3 Webinar 4 april – energiezuinig en comfortabel wonen

Wil je besparen op je energierekening zonder in te leveren op comfort? Of overweeg je de overstap naar een warmtepomp? Doe dan mee aan deze kosteloze webinar Energiezuinig & Comfortabel Wonen op maandag 4 april om 19:30 uur.

Een deskundige energieadviseur deelt tijdens dit webinar waardevolle inzichten over energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Ontdek hoe deze maatregelen bijdragen aan een aangename leefomgeving en wanneer de installatie van een warmtepomp een verstandige keuze is. Ook wordt er uitgebreid ingegaan op de financiële aspecten en beschikbare subsidies. Tijdens het webinar kun je al jouw vragen stellen en je opgeven voor een vervolgbijeenkomst op locatie in Gorredijk op 25 april.

Meld je aan op: www.sa24.nl/webinar


#4 Webinar 18 april – energiezuinig en comfortabel wonen

Vorige webinar gemist? Meld je aan voor de nieuwe webinar over energiezuinig en comfortabel wonen op 18 april om 19:30 uur. Let op! Dit is de laatste webinar over dit onderwerp.

Een deskundige energieadviseur deelt tijdens dit webinar alles over energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Ook wordt er uitgebreid ingegaan op de financiële aspecten en beschikbare subsidies. Tijdens het webinar kun je al jouw vragen stellen en je opgeven voor een vervolgbijeenkomst op locatie in Gorredijk op 25 april.

Meld je aan op: www.sa24.nl/webinar


#5 Webinar 16 mei – webinar ventileren en koelen

Een goede ventilatie is essentieel, vooral in goed geïsoleerde woningen waar warmte wordt vastgehouden. Maar hoe zorg je ervoor dat je huis in de zomer toch aangenaam koel blijft? Deze vraag staat centraal tijdens het webinar over Ventileren en Koelen op 16 mei (19.30 uur).

Dit is de laatste webinar van de reeks energiezuinig en duurzaam wonen. Tijdens het webinar kun je ook weer vragen stellen aan een energieadviseur.

Meld je aan op: www.sa24.nl/webinar

 • Dorpenvisie

  Dorpenvisie

  Een dorpenvisie is een plan waarin wordt aangegeven wat – volgens de inwoners - de gewenste ontwikkelingen zijn

  Lees meer
 • Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het nieuwe boek bevat onder andere vele beschrijvingen, met foto’s over het verenigingsleven en (culturele) ontwikkelingen

  Lees meer
 • Dorpscentrum

  Dorpscentrum

  Na een aantal verbouwingen is het dorpscentrum uitermate geschikt voor een breed scala van activiteiten en vergaderingen

  Lees meer