• Standaard header

Vriendengroep Sonnega-Oldelamer e.o. gaan met zeer bijzondere voertuigen naar Zwarte Cross

De vriendengroep Sonnega-Oldelamer e.o. doen dit jaar weer mee met de Zwarte Cross, die wordt gehouden van 14 tot en met 17 juli in Lichtenvoorde. Hiervoor hebben ze twee heel bijzondere voertuigen gebouwd. Die zijn gebouwd bij Melkveebedrijf Reuvekamp en bij LMB Fokkens.

Een ‘hoverkrat’, een vrachtwagen omgebouwd tot een bierkrat met achterop een grote hovercraft ventilator. Een watertank is ingebouwd met een brandweerspuit om het publiek nat te spuiten. 

Daarnaast is een zelfrijdende veldspuit omgebouwd tot huifkar. Het geheel is met hout afgetimmerd en voorzien van een huif. Voor de kar staan twee ‘paarden’, dit zijn twee crossmotoren zonder voorvork op een frame gemonteerd, welke hydraulisch op en neer bewogen kunnen worden. De motoren zijn in de paarden gebouwd en de uitlaat zit in de neusgaten. In de uitlaten wordt lampenolie gespoten zodat het stevig rookt en lijkt als of de paarden briesen. De motoren zijn in de kar te bedienen zodat het zand door de motorwielen rond gespoten wordt.

(Foto: Lenus van der Broek)

 

 • Dorpenvisie

  Dorpenvisie

  Een dorpenvisie is een plan waarin wordt aangegeven wat – volgens de inwoners - de gewenste ontwikkelingen zijn

  Lees meer
 • Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het nieuwe boek bevat onder andere vele beschrijvingen, met foto’s over het verenigingsleven en (culturele) ontwikkelingen

  Lees meer
 • Dorpscentrum

  Dorpscentrum

  Na een aantal verbouwingen is het dorpscentrum uitermate geschikt voor een breed scala van activiteiten en vergaderingen

  Lees meer