• Standaard header

Twee bijzondere projecten uit Sonnega-Oldetrijne en Oldelamer gaan naar de Zwarte Cross

Er zijn weer nieuwe projecten gebouwd voor de Zwarte Cross door vriendenteams uit Weststellingwerf. De spaceshuttle is gebouwd bij Landbouw Mechanisatiebedrijf Fokkens en het andere bijzondere voertuig bij Melkveebedrijf Broekema. De vriendengroepen uit Sonnega/Oldetrijne en Oldelamer gaan donderdag naar de Zwarte Cross in Lichtenvoorde, die van 20 tot en met 23 juli is.

Spaceshuttle

Team Nozems dat afgelopen jaar de eerste prijs wonnen met twee mechanische paarden in de specialklasse, hebben dit jaar een spaceshuttle gebouwd. Boven op de ladder van een oude Duitse brandweerladderwagen. De spaceshuttle zou daarmee 30 meter uit kunnen schuiven en dat belooft weer een groot spektakel te worden.

Voertuig als frituurpan

Dit jaar een frituurpan uit Sonnega/Oldetrijne, het is een nieuwe crossklasse genaamd, de eureka klasse. In deze klasse moet het voortuig vrij zijn van fossiele brandstoffen. Daarom laat deze vriendengroep het voertuig ook rijden op frituurolie. Dit was dan ook een hele klus. Ze maken deze wagen met 10 personen.  

(Foto: Lenus van der Broek)

 

 • Dorpenvisie

  Dorpenvisie

  Een dorpenvisie is een plan waarin wordt aangegeven wat – volgens de inwoners - de gewenste ontwikkelingen zijn

  Lees meer
 • Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het nieuwe boek bevat onder andere vele beschrijvingen, met foto’s over het verenigingsleven en (culturele) ontwikkelingen

  Lees meer
 • Dorpscentrum

  Dorpscentrum

  Na een aantal verbouwingen is het dorpscentrum uitermate geschikt voor een breed scala van activiteiten en vergaderingen

  Lees meer