• Standaard header

'Samen Een' toneeluitvoering

Sonnega/Oldetrijne - De toneelvereniging 'Samen Een' uit Sonnega/Oldetrijne hield op vrijdagavond haar toneeluitvoering in Victoria Park in Wolvega. Voor het voetlicht werd gebracht 'De lieverdjes van de Klazienahoeve', een stuk vol actie en kolder.

"Het spel, geschreven door Ine Assinck, handelt over Toos (Irene Ydema-Schut) en Marinus (René Greveling) die op de boerderij wonen. Wegens een verbouwing staat Toos stijf van de stress. Ze commandeert dat het een lieve lust is. Ook de twee bouwvakkers Teun (Hans Smink) en Klaas (Jostijn Punter) die onder meer een aantrekkingskracht heeft op Kato (Cheyenne den Hartog) krijgen geregeld de wind van voren. Dan komt Goedele (Miranda Bethlehem) langs. Het Belgische meisje beweert de dochter van Marinus te zijn en dat mag Toos niet weten. Maar oma Katrien (Grietje Limburg) ". Kortom een toneelvoorstelling vol vaart en komische ontwikkelingen en dat werkte op de lachspieren van vierhonderd bezoekers. De regie was voor het eerst in handen van Gea de Jong. De souffleuse was Mariet Hopman en het grime- en kapperswerk werd gedaan door Hilda Baas en Evelien Thomas. Geluid en licht Jating Rijpma en decor Rens van Valkengoed en Arend Bron.

Na afloop was er live muziek onder leiding van Susanne Kullberg uit Oldetrijne en wie wat rustig wou napraten was er een praathoek. 

Door Jacob Boersma is van de gehele uitvoering een fotoreportage gemaakt. Deze is hier te vinden.

(Foto: Lenus van der Broek)

 

 

 • Dorpenvisie

  Dorpenvisie

  Een dorpenvisie is een plan waarin wordt aangegeven wat – volgens de inwoners - de gewenste ontwikkelingen zijn

  Lees meer
 • Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het nieuwe boek bevat onder andere vele beschrijvingen, met foto’s over het verenigingsleven en (culturele) ontwikkelingen

  Lees meer
 • Dorpscentrum

  Dorpscentrum

  Na een aantal verbouwingen is het dorpscentrum uitermate geschikt voor een breed scala van activiteiten en vergaderingen

  Lees meer