• Standaard header

Ruim 30 menners met Friese paarden streden in Sonnega om de ereprijzen

De indoorcompetitie Horse2Fly, de KFPS-sportcompetitie, met Friese paarden wordt in de winter verreden met selectiewedstrijden door heel het land en duurt van oktober tot de finale op 17, 18 en 19februari in de manege De Caprilli in Sonnega. Deze wedstrijden zijn voor zowel dressuur als mennen. 

Tinnen Menner

Naast de zilveren zweep als stimulatie van de dressuursport voor ruiters, wordt er ook gereden voor de ‘Tinnen Menner’ als stimulering voor de mensport op wedstrijdniveau. De groep menners startte vrijdag in de klasse B, L, M, Z en ZZ op vrijdagavond. 

“Ik wil ook even stilstaan bij het dierenwelzijn dat op dit moment erg hoog op de agenda staat en hierdoor de paardensport onder een vergrootglas plaatst. Iedere wedstrijdorganisatie heeft hiermee te maken en wij vragen begrip hiervoor zodat we met zijn allen nog lang van onze gezamenlijke hobby mogen genieten”, aldus Johan Hielkema, voorzitter Horses2Fly KFPS sportcompetitie.

Wilma Reijenga algemeen kampioen mennen

Algemeen kampioen werd voor de twee achtereenvolgende keer Wilma Reijenga met de Fries Jonas van de Miedweg, zij is lid van de Menvereniging De Oorsprong. Zij kwam uit in de M-klasse. In de B-klasse won Leslie Agricola met Hidde fan Skarren, in de L-klasse Daniella Smit, in de L-klasse, in de Z-klasse 1 span Ria Hettinga en in de ZZ-klasse 1 span Abe Brandsma.

Foto: algemeen kampioen mennen Wilma Reijenga (Foto: Lenus van der Broek)

 • Dorpenvisie

  Dorpenvisie

  Een dorpenvisie is een plan waarin wordt aangegeven wat – volgens de inwoners - de gewenste ontwikkelingen zijn

  Lees meer
 • Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het nieuwe boek bevat onder andere vele beschrijvingen, met foto’s over het verenigingsleven en (culturele) ontwikkelingen

  Lees meer
 • Dorpscentrum

  Dorpscentrum

  Na een aantal verbouwingen is het dorpscentrum uitermate geschikt voor een breed scala van activiteiten en vergaderingen

  Lees meer