• Standaard header

Project Kringlooplandbouw timmert aan de weg

Oldetrijne - Het project Kringlooplandbouw, bodembeheer en waterkwaliteit richt zich op efficiëntere mineralenbenutting en optimaler gebruik van de bodem. Dit leidt tot het verbeteren van de bodem- en waterkwaliteit, biodiversiteit en economische duurzaamheid in de agrarische sector. Binnen het project is ruimte voor 250 agrarische ondernemers in Friesland.

Een goede vruchtbaarheid van de bodem is belangrijk voor een goed bedrijfsresultaat en minder milieubelasting. In dit project wordt gekeken naar de mineralenstromen op het bedrijf en helpen de vaardigheden te vergroten om de mineralenbenutting te analyseren en optimaliseren. Waarom meedoen?

Voor veehouder Harm Bergman uit Oldetrijne, lid van de studiegroep in Weststellingwerf, is het duidelijk waarom hij deelnemer is van dit project: “Ik wil meer grip op de stikstofkringloop en wil weten aan welke knoppen in kan draaien om die efficiëntie te verbeteren. Wellicht kan ik op krachtvoer besparen, maar ook belangrijk vind ik dat we met de KringloopWijzer de mestafzet kunnen beperken. Het sterke van werken in een studiegroep vind ik dat je de sterke en zwakke punten van jezelf en van je collega’s uit de cijfers kunt halen en vergelijken. En wat je moet doen om het resultaat de goede kant op te krijgen”, aldus Harm Bergman.

Deelname kost €250,- excl. btw per jaar. Aanmelden via www.vruchtbarekringloopnoordnederland.nl/aanmelden.

Voor vragen of meer informatie kun je bellen naar 088-888 66 77 en vragen naar Froukje van de Molen of Birgit Cortissos. Of stuur een e-mail naar noordnederland@vruchtbarekringloop.nl.

(Foto: Lenus van der Broek)

 • Dorpenvisie

  Dorpenvisie

  Een dorpenvisie is een plan waarin wordt aangegeven wat – volgens de inwoners - de gewenste ontwikkelingen zijn

  Lees meer
 • Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het nieuwe boek bevat onder andere vele beschrijvingen, met foto’s over het verenigingsleven en (culturele) ontwikkelingen

  Lees meer
 • Dorpscentrum

  Dorpscentrum

  Na een aantal verbouwingen is het dorpscentrum uitermate geschikt voor een breed scala van activiteiten en vergaderingen

  Lees meer