• Standaard header

Medaille voor Isabelle Saton uit Sonnega

SONNEGA – De 9 jarige Isabelle Saton uit Sonnega kreeg donderdag van plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten Bauer een medaille.

Haar vader is militair en was van maart tot juli dit jaar in Afghanistan voor zijn werk. Donderdag kreeg hij als dank daarvoor de herinneringsmedaille voor Navo operaties uitgereikt. Omdat Isabelle hem zo lang moest missen kreeg zij, net als alle kinderen van vaders en moeders die uitgezonden werden, een kindermedaille. ,,Partners en kinderen verdienen respect, want ze leveren een wezenlijke bijdrage aan het succes van de Nederlandse missies,’’ aldus een woordvoerder van defensie.

Met deze medaille spreekt Defensie haar waardering uit voor de inzet van militairen, die vaak onder moeilijke omstandigheden opereren. Deze zomer was het bijvoorbeeld soms rond de zestig graden. De militairen hebben aan twee missies deelgenomen: de Resolute Support Missie (RSM) in Afghanistan die het veiligheidsapparaat, leger en politie in Afghanistan verder opbouwt en de Capacity Building Missie in Irak (CBMI) die Koerdische Peshmerga strijders van de Iraakse strijdkrachten opleidt.

Tijdens deze missie werden 2000 Koerdische strijders getraind in militaire vaardigheden. Zodat zij sterker staan in hun strijd tegen IS. Op dit moment vechten deze strijders rond de stad Mosul. De opleidingen maken deel uit van de Nederlandse steun aan de internationale coalitie die tegen terreurorganisatie ISIS strijdt. Het leeuwendeel van de militairen die een medaille kreeg, werkt bij 43 Gemechaniseerde Brigade in Havelte.

 • Dorpenvisie

  Dorpenvisie

  Een dorpenvisie is een plan waarin wordt aangegeven wat – volgens de inwoners - de gewenste ontwikkelingen zijn

  Lees meer
 • Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het nieuwe boek bevat onder andere vele beschrijvingen, met foto’s over het verenigingsleven en (culturele) ontwikkelingen

  Lees meer
 • Dorpscentrum

  Dorpscentrum

  Na een aantal verbouwingen is het dorpscentrum uitermate geschikt voor een breed scala van activiteiten en vergaderingen

  Lees meer