• Standaard header

LTO jaarvergadering met kooktalent

Wolvega – Voor een goed gevulde zaal De Rank nam voorzitter Trienke Elshof uit Oldetrijne dinsdagavond afscheid van Land- en Tuinbouworganisatie (LTO), afdeling Weststellingwerf.  Vice-voorzitter Aad Kester prees haar gedrevenheid gedurende de laatste acht jaar. ‘Een hectische periode waarin vooral de voorbereidingen voor het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied veel tijd en energie vergde’, aldus Kester.

In deze jaren profiteerde de afdeling van de kennis en het brede netwerk van Trienke Elshof dat ze opbouwde met  onder meer functies binnen het Wetterskip Fryslân, Friesland Campina, de politiek en via haar enige tijd geleden afgeronde studie aan Nijenrode. De scheidende voorzitter gaf aan met veel plezier terug te kijken op haar bestuursperiode. Vooral de onderlinge samenwerking en het lokale aspect van een afdeling geeft veel voldoening, zeker wanneer de opkomst zo goed is als dit seizoen, aldus Elshof. Frank van Ass werd als nieuw bestuurslid verwelkomd.

Na de pauze vertelde boerenzoon en kooktalent Jan Smink uit Wolvega over zijn loopbaan die startte als afwasser bij restaurant de Driewegsluis. Na dienstverbanden in onder meer België, bij Lauswolt en in Katlijk is de kok nu als ZZP’er aan de slag, waarvan drie dagen per week bij de Librije in Zwolle. Smink vertelde vol passie over zijn avonturen in de aanloop naar de kookwedstrijden in het kader van de Bocuse d’or. Na een prachtige 9e plaats op wereldniveau in 2014, doet Smink dit jaar opnieuw een gooi naar de prijzen tijdens de Europese finale in mei.

De aanwezige leden konden daarna proeven van de exclusieve hapjes die Smink ter plekke afmaakte en serveerde.

(Foto: Lenus van der Broek)

 

 • Dorpenvisie

  Dorpenvisie

  Een dorpenvisie is een plan waarin wordt aangegeven wat – volgens de inwoners - de gewenste ontwikkelingen zijn

  Lees meer
 • Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het nieuwe boek bevat onder andere vele beschrijvingen, met foto’s over het verenigingsleven en (culturele) ontwikkelingen

  Lees meer
 • Dorpscentrum

  Dorpscentrum

  Na een aantal verbouwingen is het dorpscentrum uitermate geschikt voor een breed scala van activiteiten en vergaderingen

  Lees meer