• Standaard header

Leerlingen OBS De Lantscheene bieden oorlogsherinnering aan

Op 16 december 1943 is de Britse Lancaster-bommenwerper JB545 neergestort in het weiland bij de Sasweg. Eén van de bemanningsleden van de JB545 was Tommy Rees. In 2015 is het neefje van Tommy Rees, Bryn Thomas, naar Oldetrijne gekomen om zijn oom te herdenken.

Als blijk van waardering heeft Bryn een beeldje en een foto aan de kinderen van Sonnega en Oldetrijne gegeven. Die hebben toen, in een mooie vitrinekast, een plek gekregen in OBS De Lantscheene., de school die het oorlogsmonument aan de Sasweg in Sonnega heeft geadopteerd.

Op vrijdagmorgen gingen de kinderen onder leiding van Maurik Mietes van De Lantscheene van school naar het Dorpscentrum fietsen om vitrine, foto en beeldje symbolisch over te dragen aan het dorp. Na afloop werd nog een film getoond. 

(Foto: Lenus van der Broek)

 

 • Dorpenvisie

  Dorpenvisie

  Een dorpenvisie is een plan waarin wordt aangegeven wat – volgens de inwoners - de gewenste ontwikkelingen zijn

  Lees meer
 • Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het nieuwe boek bevat onder andere vele beschrijvingen, met foto’s over het verenigingsleven en (culturele) ontwikkelingen

  Lees meer
 • Dorpscentrum

  Dorpscentrum

  Na een aantal verbouwingen is het dorpscentrum uitermate geschikt voor een breed scala van activiteiten en vergaderingen

  Lees meer