• Standaard header

Langer veilig wonen

Oldetrijne - Op de laatste vergadering van Plaatselijk Belang Sonnega-Oldetrijne is gesproken over het langer in veilig wonen in eigen huis in het dorp. Dat geldt met name voor senioren. Daarom heeft het bestuur besloten om een bijeenkomst over dit onderwerp in het Dorpscentrum in Oldetrijne  te organiseren. Bestuurslid Margreeth van den Berg leidde deze bijeenkomst.

Na een kennismakingsronde door de ruim twintig deelnemers gaf Nynke Benedictus namens het adviesorgaan Mienskipzorg een toelichting welke hulpmiddelen er zoal zijn om het langer zelfstandig thuis wonen te bevorderen, ook al omdat er steeds minder plaatsen in woonzorgcentra zijn. Er was een kastje waarin de hulpmiddelen aanwezig waren, inclusief een robotstofzuiger. Toekomstwonen.nu is een initiatief van vertegenwoordigers van Plaatselijk Belang van enkele Weststellingwerfse dorpen en het is de bedoeling dat alle dorpen dit oppakken.

Een paar jongeren van World Servant Wolvega hadden voor de deelnemers heerlijke lekkernijtjes voor bij de koffie/thee gemaakt. World Servant organiseert vanavond en zaterdagavond sponsordiners in De Rank in Wolvega. De opbrengst is voor projecten in ontwikkelingslanden, door de jongeren zelf uit te voeren.

(Foto: Lenus van der Broek)

 

 

 • Dorpenvisie

  Dorpenvisie

  Een dorpenvisie is een plan waarin wordt aangegeven wat – volgens de inwoners - de gewenste ontwikkelingen zijn

  Lees meer
 • Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het nieuwe boek bevat onder andere vele beschrijvingen, met foto’s over het verenigingsleven en (culturele) ontwikkelingen

  Lees meer
 • Dorpscentrum

  Dorpscentrum

  Na een aantal verbouwingen is het dorpscentrum uitermate geschikt voor een breed scala van activiteiten en vergaderingen

  Lees meer