• Standaard header

Jasmein de Boer scoort goed op internationale crosscountry

Afgelopen weekend mocht Jasmein de Boer uit Oldetrijne met haar pony Anton starten op een internationale crosscountry wedstrijd te Varsseveld. Deze wedstrijd bestaat uit drie onderdelen: een dressuurproef, een springparcours en een cross, dit is een traject van 3500 meter door het bos met vaste hindernissen, zoals boomstammen, hekken, muren en waterbakken van minimaal 1 meter hoog en breed.

Over al deze drie onderdelen word je beoordeeld op tijd en fouten. Om mee te mogen doen aan een internationale wedstrijd moet je Z-startgerechtigd zijn. Dit is de zwaarste klasse.

Jasmein heeft haar pony Anton in 2016 zelf gekocht en opgeleid. Hij en Jasmein zijn in alle afdelingen Z geklasseerd, zowel dressuur, springen als eventing.

Als gevolg van de corona konden ze pas nu hun debuut in de internationale wedstrijden maken, helaas, want je mag  met je pony internationaal starten tot en met het jaar waarin je 16 wordt en dat is in oktober het geval. Afgelopen weekend hebben ze dus samen een internationale wedstrijd bezocht. Waarbij ze als 4e is geëindigd in een sterk deelnemersveld van Nederlanders, Duitsers en Belgen.

(eigen foto)

 

 • Dorpenvisie

  Dorpenvisie

  Een dorpenvisie is een plan waarin wordt aangegeven wat – volgens de inwoners - de gewenste ontwikkelingen zijn

  Lees meer
 • Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het nieuwe boek bevat onder andere vele beschrijvingen, met foto’s over het verenigingsleven en (culturele) ontwikkelingen

  Lees meer
 • Dorpscentrum

  Dorpscentrum

  Na een aantal verbouwingen is het dorpscentrum uitermate geschikt voor een breed scala van activiteiten en vergaderingen

  Lees meer