• Standaard header

Herdenking oorlogsmonument

Sonnega - Leerlingen van de basisschool De Lantscheene in Oldetrijne legden maandagmorgen een bloemstuk bij het oorlogsmonument op de hoek van de Sasweg en de Meenthe in Sonnega. De school heeft het monument geadopteerd. De kinderen zongen het in de Tweede Wereldoorlog populaire Engelse liedje ‘We’ll meet again’, begeleid door Maurik Mietes op gitaar.

Nieuwe informatiebord

Tijdens de herdenking werd een nieuwe plaatje op de steen onthuld door leerling Friso de Boer. Tevens is ook een nieuwe informatiepaneel bij het oorlogsmonument aangebracht. Dit is een initiatief van Plaatselijk Belang Sonnega-Oldetrijne en met een bijdrage uit het gemeentelijke dorpenfonds.

Zeven bemanningsleden vonden de dood

Op 16 december 1943 verongelukte in die omgeving een geallieerde bommenwerper. De zeven bemanningsleden van de Lancaster JB 545 vonden hierbij de dood. De algemene begraafplaats in Wolvega werd hun laatste rustplaats. Beth Connor uit Australië de zus van één van de bemanningsleden, heeft het monument destijds onthuld.

(Foto: Lenus van der Broek)

  • Dorpenvisie

    Dorpenvisie

    Een dorpenvisie is een plan waarin wordt aangegeven wat – volgens de inwoners - de gewenste ontwikkelingen zijn

    Lees meer
  • Het boek Sonnega & Oldetrijne

    Het boek Sonnega & Oldetrijne

    Het nieuwe boek bevat onder andere vele beschrijvingen, met foto’s over het verenigingsleven en (culturele) ontwikkelingen

    Lees meer
  • Dorpscentrum

    Dorpscentrum

    Na een aantal verbouwingen is het dorpscentrum uitermate geschikt voor een breed scala van activiteiten en vergaderingen

    Lees meer