• Standaard header

Handicamp

Oldetrijne – José Verschuuren uit Oldetrijne zet zich als zorgvrijwilliger in om mensen met een vooral lichamelijke beperking een  zevendaagse rondreis door Nederland te bezorgen. Op vrijdagavond kwam de Handicamp outdoor camper naar Wolvega om te bevoorraden. De familie Verschuuren die veel vrijwilligers doet, hielp daarbij. Ook chauffeur (vrijwilliger) Jan Jonker hielp een handje mee. Op zaterdagmorgen vertrekt de Handicamp uit Joure met vijf reizigers en vijf vrijwilligers uit Friesland.

“Na zelf een paar keer als zorgvrijwilliger met deze camper op vakantie te zijn geweest ben ik me gaan verdiepen in de mogelijkheden voor een groep uit Friesland”, aldus José Verschuuren. In overleg is de reis door Nederland besproken. De groep gaat naar het Openluchtmuseum, de Beekse Bergen, de grotten van Valkenburg en het drielandenpunt. Verder wordt er een bierbrouwerij bezocht, maar een bezoek aan een stad staat ook op het programma. Elke keer overnachten zij op een camping. De camper heeft alle voorzieningen voor mensen met een beperking, er zijn hoog-laagbedden, een tillift en een compleet aangepaste badkamer.

De Stichting Handicamp uit Nijverdal organiseert al ruim 25 jaar vakanties voor deze doelgroep. De organisatie bestaat uit vrijwilligers, donateurs en sponsors.

Zie ook handicampoutdoor.nl

(Foto: Lenus van der Broek)

 

 • Dorpenvisie

  Dorpenvisie

  Een dorpenvisie is een plan waarin wordt aangegeven wat – volgens de inwoners - de gewenste ontwikkelingen zijn

  Lees meer
 • Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het nieuwe boek bevat onder andere vele beschrijvingen, met foto’s over het verenigingsleven en (culturele) ontwikkelingen

  Lees meer
 • Dorpscentrum

  Dorpscentrum

  Na een aantal verbouwingen is het dorpscentrum uitermate geschikt voor een breed scala van activiteiten en vergaderingen

  Lees meer