• Standaard header

Glasvezel in Sonnega/Oldetrijne?

Kabel-Noord of Glasvezel Buitenaf?

Zoals velen weten, willen er momenteel twee aanbieders glasvezel aanleggen in Weststellingwerf. Als Plaatselijk Belang zijn wij naar meerdere voorlichtingsbijeenkomsten geweest. In de bijlage het vergelijkingsoverzicht met de belangrijkste overeenkomsten en verschillen.

De gemeente heeft voorkeur voor Kabel-Noord, waarom?

De Friese gemeenten werken samen aan een glasvezelnetwerk voor alle witte adressen in het Friese buitengebied. Kabel-Noord heeft de aanbesteding gewonnen. Zij hebben vertrouwen in de afspraken die met Kabel-Noord zijn gemaakt en de garanties de Kabel-Noord biedt, om dit doel te halen.

Aanmelden bij Kabel-Noord kan tot en met 18 februari. Op 20 februari maakt Kabel-Noord bekend of de drempel van 60 % is gehaald. Wanneer deze niet is gehaald, komen de aanmeldingen automatisch te vervallen.

Aanmelden bij Glasvezel Buitenaf kan tot 4 maart.

Grijs of wit?

In de witte gebieden gaat Glasvezel Buitenaf glasvezel aanleggen en bij voldoende animo gaat Kabel-Noord dit ook doen. In de grijze gebieden wordt er vooralsnog geen glasvezel aangelegd. In onze dorpen bestaan adressen die vallen onder de zogenaamde grijze gebieden, maar daar is geen aansluiting op de coax kabel mogelijk (bv Manege De Caprilli). Deze adressen kunnen zich melden bij Kabel-Noord of Glasvezel Buitenaf. Zij kunnen dan onder het witte gebied vallen en tevens in aanmerking komen voor glasvezel.

Vragen?

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met Kabel-Noord www.glasvezel.frl of 0519 701701, Glasvezel Buitenaf www.glasvezelbuitenaf.nl of 088 75 85 800. Of vraag iemand van Plaatselijk Belang.

Aankomende informatiebijeenkomsten van beide aanbieders.

Kabel Noord (14.00 – 18.00 uur)

 

 

Glasvezel Buitenaf (19.00 – 21.00 uur)
28-1 Driewegsluis Nijetrijne
29-1 Et Karkien Blesdijke
30-1 De Driesprong Langelille
4-2 Dorpshuis De Bult Ter Idzard
5-2 Theeschenkerij De Buytenplaets Noordwolde
21-1 Cafe de Veehandel Spanga
24-1 MFC De Nije Stienze Nijeholtpade
25-1 Driewegsluis Nijetrijne
30-1 Het Anker Steggerda
4-2  Buurthuis Noordwolde
5-2 Et Karkien Blesdijke

 

5-2  De Tille Boijl

7-2  Dorpshuis Nijelamer

 

 

 • Dorpenvisie

  Dorpenvisie

  Een dorpenvisie is een plan waarin wordt aangegeven wat – volgens de inwoners - de gewenste ontwikkelingen zijn

  Lees meer
 • Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het nieuwe boek bevat onder andere vele beschrijvingen, met foto’s over het verenigingsleven en (culturele) ontwikkelingen

  Lees meer
 • Dorpscentrum

  Dorpscentrum

  Na een aantal verbouwingen is het dorpscentrum uitermate geschikt voor een breed scala van activiteiten en vergaderingen

  Lees meer