• Standaard header

Fré Roos in het zonnetje gezet

Wolvega - Fré Roos werd zaterdagmorgen op zijn verjaardag door het bestuur van de Stichting Manege De Caprilli in Sonnega aangenaam verrast. Hij is in 2004 voorzitter geworden van deze stichting en heeft ervoor gezorgd dat de nieuwe manege is gebouwd. Zijn medebestuurders van toen zagen het niet zitten, maar hij heeft het er ‘doorgedrukt’ en het resultaat mag er zijn.

Hij was en is er altijd mee bezig, regelt het onderhoud en alles in en om de manege. Elke maandagmorgen is hij er nog met de onderhoudsploeg. Op zaterdag is hij 80 jaar geworden en draagt zijn functie over aan Dirk Buitenga.

In 2013 heeft hij er een Koninklijke Onderscheiding voor gekregen, maar ook voor andere activiteiten in Sonnega-Oldetrijne. Zijn vrouw Julia heeft ook altijd veel gedaan, samen stonden ze ook wel achter de bar. Zij zat ook vaak bij wedstrijden op het secretariaat en hielp waar nodig. Kortom een en al passie voor de manege.

Foto: Fré Roos (links) ontving uit handen van Dirk Buitenga een kunstwerk

(Foto: Lenus van der Broek)

 • Dorpenvisie

  Dorpenvisie

  Een dorpenvisie is een plan waarin wordt aangegeven wat – volgens de inwoners - de gewenste ontwikkelingen zijn

  Lees meer
 • Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het nieuwe boek bevat onder andere vele beschrijvingen, met foto’s over het verenigingsleven en (culturele) ontwikkelingen

  Lees meer
 • Dorpscentrum

  Dorpscentrum

  Na een aantal verbouwingen is het dorpscentrum uitermate geschikt voor een breed scala van activiteiten en vergaderingen

  Lees meer