• Standaard header

Feestelijke opening verbrede fietsbrug Driewegsluis

De fietsbrug bij de Driewegsluis is breder gemaakt. Hierdoor kunnen mensen met onder andere een duo-fiets ook gebruikmaken van de brug. Wethouder Roelof Theun Hoen opende donderdag 24 juni de brug op feestelijke wijze. Bewoners van woonzorgcentrum Lindestede kwamen op duofietsen langs.

“We zijn blij dat nu alle inwoners van onze gemeente en op de (duo)fiets toegang hebben tot de eilanden en het paviljoen,” vertelt wethouder Roelof Theun Hoen. “Mooi voor onze inwoners en toeristen, maar ook goed voor de horeca die daar zit. Dit gebied heeft een enorme potentie op het gebied van toerisme en recreatie. Dit is het eerste project wat nu afgerond is. Er volgen er nog meer.”

Het woonzorgcentrum Lindestede in Wolvega is ook erg blij dat de fietsbrug breder is gemaakt. Regelmatig fietsen de bewoners samen met begeleiders op duo-fietsen door de gemeente. Nu de brug is verbreed, kunnen ze ook langs de Driewegsluis. Henk Koelma, die vrijwilliger is bij Lindestede, zegt: “Wij vinden het geweldig dat de fietsbrug verbreed is en we nu ook langs de Driewegsluis en het paviljoen kunnen. Dat is erg waardevol voor de bewoners van Lindestede. Zij hebben mooie herinneringen van vroeger aan deze locatie’’.

(foto's Lenus van der Broek)

 • Dorpenvisie

  Dorpenvisie

  Een dorpenvisie is een plan waarin wordt aangegeven wat – volgens de inwoners - de gewenste ontwikkelingen zijn

  Lees meer
 • Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het nieuwe boek bevat onder andere vele beschrijvingen, met foto’s over het verenigingsleven en (culturele) ontwikkelingen

  Lees meer
 • Dorpscentrum

  Dorpscentrum

  Na een aantal verbouwingen is het dorpscentrum uitermate geschikt voor een breed scala van activiteiten en vergaderingen

  Lees meer