• Standaard header

Boorlocatie Sonnega volop in de schijnwerpers

Sonnega - Vanaf half februari, 24 uur per dag en 7 dagen per week boort Vermilion naar nieuwe gasvelden op de boorlocatie aan de Meenthe in Sonnega. Bij avond en nacht geeft dat een bijzonder lichtbeeld in de weilanden in Sonnega.

Overleg omwonenden en natuurorganisaties

Dit duurt 5 tot 6 weken. Vermilion: “We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk overlast is, maar dit is wel de fase waar u als omwonende het meest van kunt merken. In samenwerking met de betrokken natuurorganisaties en een onafhankelijke ecoloog bewaken we gedurende het hele proces onze activiteiten”.

Na de boring

Zodra boorwerkzaamheden zijn afgerond, wordt de boortoren afgebouwd en wordt het gas getest. Dat is waarschijnlijk eind maart of begin april. Het testen van het gas wordt in de bestaande leidingen gedaan. Hiermee wordt voorkomen dat er afgefakkeld hoeft te worden en dit voorkomt overlast. Daarna worden de spullen weer opgehaald en ziet de locatie er weer hetzelfde uit als nu. Dan start de gasproductie. Tijdens de gasproductie is er verder geen overlast, het gas gaat daarna via ondergrondse leidingen naar Nederlandse huishoudens en bedrijven.

(Foto: Lenus van der Broek)

 

 • Dorpenvisie

  Dorpenvisie

  Een dorpenvisie is een plan waarin wordt aangegeven wat – volgens de inwoners - de gewenste ontwikkelingen zijn

  Lees meer
 • Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het nieuwe boek bevat onder andere vele beschrijvingen, met foto’s over het verenigingsleven en (culturele) ontwikkelingen

  Lees meer
 • Dorpscentrum

  Dorpscentrum

  Na een aantal verbouwingen is het dorpscentrum uitermate geschikt voor een breed scala van activiteiten en vergaderingen

  Lees meer