• Standaard header

Boerderij Reuvekamp Dutch Food Week

Sonnega - Boeren, tuinders en ondernemers delen in de Dutch Food Week,  die loopt van 5 – 16 oktober, het enthousiasme, kennis en kunde over de basis van de voedselvoorziening.  Hoe komt het voedsel van het land bij ons op het bord? Boerin Agnieta Reuvekamp van Boerderij Reuvekamp ontving donderdagmorgen groep 6 van OBS de Striepe uit Oldeholtpade om dit te ontdekken.

‘Omke Jan’ aanwezig

Jan Bles, eigenaar van Restaurant Omke Jan was ook uitgenodigd. Omke Jan is Boergondische ontmoetingsplek waar je kunt eten en drinken, slapen en beleven in Woudsend.

De kinderen  ontvingen eerst een rondleiding de boerin over het bedrijf om  te zien waar de melk vandaan komt. Boerderij Reuvekamp vind transparantie heel belangrijk. Zo komen boer en burgen nog beter bij elkaar.

Daarna gingen de kinderen samen met kok een paar leuke gerechten bereiden. Er werden Yoghurt smooties gemaakt en hoe kan het ook anders van de melk wordt boter gemaakt. Hoogtepunt was natuurlijk pannenkoeken bakken waaraan de kinderen ook meehielpen en smulden er heerlijk van.

Boerderij Reuvekamp ontvangt regelmatig schoolklassen via de Stichting De Boer op Noord. Zo staat ook het nationale schoolontbijt binnenkort weer op het programma. De kinderen en dan hun ontbijt tussen de koeien in de stal.

Keurmerk

Inmiddels heeft Boerderij Reuvekamp haar keurmerk behaald voor ‘Boerderij Educatie Nederland’. Dit keurmerk werd op deze dag ontvangen.

(Foto: Lenus van der Broek)

 • Dorpenvisie

  Dorpenvisie

  Een dorpenvisie is een plan waarin wordt aangegeven wat – volgens de inwoners - de gewenste ontwikkelingen zijn

  Lees meer
 • Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het nieuwe boek bevat onder andere vele beschrijvingen, met foto’s over het verenigingsleven en (culturele) ontwikkelingen

  Lees meer
 • Dorpscentrum

  Dorpscentrum

  Na een aantal verbouwingen is het dorpscentrum uitermate geschikt voor een breed scala van activiteiten en vergaderingen

  Lees meer