• Standaard header

Bezoek uit Bangladesh

Oldetrijne - Deze week was er een groep uit Bangladesh op bezoek in Friesland in het kader van een PUM Netherlands Experts ontwikkelingsproject. Het is een "Train de trainer"project in de melkveehouderij.

Oktober 2017 heeft oud-dierenarts Marten Pelleboer uit Wolvega de eerste training gegeven aan een groep geselecteerde mensen die opgeleid worden tot voorlichter in de melkveehouderij. Dit project is tot stand gekomen tussen de PUM en de veterinaire faculteit van de HSTU universiteit in Dinajpur in het noorden van Bangladesh. Dit select gezelschap onder aanvoering van de directeur van de veterinaire faculteit, kwam deze week een kijkje nemen in de Nederlandse melkveehouderij. Omdat de ontwikkeling van de melkveehouderij nog echt in de kinderschoenen staat in Bangladesh laten de gastheren ze kennis maken met onder meer een melkvee bedrijf waar de ondernemers zelf zuivelproducten bereiden. Zeer leerzaam omdat daar nauwelijks zuivelfabrieken bestaan.

Verder werd een bezoek gebracht aan het KI station in Wirdum voor rundveeverbetering.

Op dondermiddag was het gezelschap op bezoek bij het melkveebedrijf van Henk en Trienke Elshof in Oldetrijne, waar ze uitleg kregen over hoe de melkveehouderij georganiseerd is. Trienke Elshof was op het bedrijf niet alleen gastvrouw maar ook als voorzitter van LTO-Noord. In een soort keukentafelgesprek werd uitleg gegeven over de Nederlandse melkveehouderij en over de landbouworganisatie LTO. Na de inleiding bezocht de delegatie de stallen. Op vrijdagmorgen wordt nog een bezoek gebracht aan de Dierenkliniek Wolvega, afdeling rundveehouderij.

(Foto: Lenus van der Broek)

 • Dorpenvisie

  Dorpenvisie

  Een dorpenvisie is een plan waarin wordt aangegeven wat – volgens de inwoners - de gewenste ontwikkelingen zijn

  Lees meer
 • Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het nieuwe boek bevat onder andere vele beschrijvingen, met foto’s over het verenigingsleven en (culturele) ontwikkelingen

  Lees meer
 • Dorpscentrum

  Dorpscentrum

  Na een aantal verbouwingen is het dorpscentrum uitermate geschikt voor een breed scala van activiteiten en vergaderingen

  Lees meer