• Standaard header

Belangstellenden bezoeken met gemengde gevoelens OBS De Lantscheene

Na dit schooljaar sluit OBS De Lantscheene definitief haar deuren door te weinig leerlingen. Op zaterdag werd de deur van de school geopend voor alle belangstellenden die de school nog eens van binnen wilden bekijken. De school werd in 1835 gebouwd met later wat bouwaanpassingen.

Ook werd stil gestaan bij de vele herinneringen die in loop der jaren gemaakt zijn op de Lantscheene en dat zijn er nogal wat na zoveel jaren. En dit alles met gemengde gevoelens. Zelfs een oud-leerling kwam op de motor uit Den Haag.
Er was ook een boekenmarkt, lees- en informatieboeken van alle niveaus werden verkocht. Verder waren er schooltenues verkrijgbaar en was er ruimte om herinneringen op te halen en/of gezellig een praatje te maken. Ook waren de oud-leerkrachten aanwezig. 

(Foto: Lenus van der Broek)

 

 • Dorpenvisie

  Dorpenvisie

  Een dorpenvisie is een plan waarin wordt aangegeven wat – volgens de inwoners - de gewenste ontwikkelingen zijn

  Lees meer
 • Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het nieuwe boek bevat onder andere vele beschrijvingen, met foto’s over het verenigingsleven en (culturele) ontwikkelingen

  Lees meer
 • Dorpscentrum

  Dorpscentrum

  Na een aantal verbouwingen is het dorpscentrum uitermate geschikt voor een breed scala van activiteiten en vergaderingen

  Lees meer