• Standaard header

15 jaar Entrainement Paul Hagoort

Oldetrijne - Entrainement Paul Hagoort en medewerkers vieren hun 15 jarig jubileum op het bedrijf aan de Pieter Stuyvesantweg in Oldetrijne. De familie Heida, eigenaar van de boerderij trakteerde Paul, echtgenote Kim, kinderen en medewerkers op gebak.

Zoals bij vele starters was het begin moeilijk, maar door vakmanschap en hard werken is de stal uitgegroeid tot een internationaal succesvol entrainement met in de loop der jaren vele overwinningen in binnen- en buitenland.

Paul Hagoort begon zijn loopbaan als zelfstandig trainer samen met zijn partner Kim in Ter Idzard en verhuisde al snel naar Oldetrijne waar de successen al vrij vlot kwamen. In 2010 waren er al zeges in klassieke koersen en dat Paul 5 keer de Duitse derby won in de afgelopen 7 jaar toont de kracht van zijn stal en de uitstekende samenwerking met vaste rijder Robin Bakker. De grootste hoogtepunten kwamen in de jaren waarin Tuonoblo Rex, Regio en Robert Bi  internationaal aan de weg timmerden.

Robert Bi was een paard van wereldklasse waar over de hele wereld mee gewonnen werd en de stal internationaal bekendheid gaf. Hij vestigde zelfs een wereldrecord in de Copenhagen Cup in Denemarken. Geen paard en rijder ter wereld waren tot die mooie dag in Kopenhagen ooit sneller geweest op die afstand.

De eigenaren van Robert BI, de familie Bijkerk, roemt Paul om zijn vakmanschap. Hij leidt op en zeer professionele, moderne manier zijn stal. Een man van soms weinig woorden. Als Robert Bi een grote koers in het buitenland had gewonnen en iedereen de tranen van blijdschap over de wangen liepen, zei Paul met een tevreden grijns ‘goed gelopen’ en dat was het.

De stal met 50 dravers staat op dit moment vol met jong talent en zoals het lijkt zijn de komende jaren weer veel successen mogelijk te behalen in binnen- en buitenland, waarbij de pijlen ook vooral gericht zijn op Frankrijk, het land waar de drafsport floreert waarvan de drafbaan in Wolvega dankbaar zijn vruchten van mee plukt.

Foto: Draver Noxx Vrijhout, Paul en Kim Hagoort, Lena en Peter  Mastenbroek, Roel Heida en de kinderen Frederique en Jordy Hagoort (v.l.n.r.).

(Foto: Lenus van der Broek)

 

 • Dorpenvisie

  Dorpenvisie

  Een dorpenvisie is een plan waarin wordt aangegeven wat – volgens de inwoners - de gewenste ontwikkelingen zijn

  Lees meer
 • Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het nieuwe boek bevat onder andere vele beschrijvingen, met foto’s over het verenigingsleven en (culturele) ontwikkelingen

  Lees meer
 • Dorpscentrum

  Dorpscentrum

  Na een aantal verbouwingen is het dorpscentrum uitermate geschikt voor een breed scala van activiteiten en vergaderingen

  Lees meer