• Standaard header

1300 zonnepanelen bij Elshof

Wolvega - Op vrijdagmorgen werd de eerste oplevering van zonnepanelen in het kader van het Solar-Programma van Friesland Campina en de samenwerking met GroenLeven gepresenteerd op het melkveebedrijf van Henk en Trienke Elshof aan de Weeren in Oldetrijne. Op het dak van 175 meter lang liggen binnenkort ruim 1300 zonnepanelen. De familie Elshof is zo enthousiast geworden dat een tweede fase op de andere kant van het dak nog een optie is.

De rol van de Agro-sector in de nationale energietransitie

FrieslandCampina heeft de ambitie om het elektriciteitsverbruik in de keten volledig te dekken met de productie van groene stroom op het boerenerf. Nu al is de agro-sector betrokken bij bijna de helft van de nationale groene energie-productie.  Ook zal er informatie gegeven worden over de zogenaamde „postcoderegeling”. Met deze regeling is het mogelijk om als dorpsbewoners middels een coöperatie zonnepanelen op een staldak te plaatsen. Provincie Friesland heeft hier onlangs subsidie voor beschikbaar gesteld.

Open Huis

Voor belangstellenden was er vrijdagmiddag een Open Huis het bedrijf en konden de bezoekers kennis nemen van dit project en het veebedrijf bezichtigen.

(Foto: Lenus van der Broek)

 

 • Dorpenvisie

  Dorpenvisie

  Een dorpenvisie is een plan waarin wordt aangegeven wat – volgens de inwoners - de gewenste ontwikkelingen zijn

  Lees meer
 • Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het boek Sonnega & Oldetrijne

  Het nieuwe boek bevat onder andere vele beschrijvingen, met foto’s over het verenigingsleven en (culturele) ontwikkelingen

  Lees meer
 • Dorpscentrum

  Dorpscentrum

  Na een aantal verbouwingen is het dorpscentrum uitermate geschikt voor een breed scala van activiteiten en vergaderingen

  Lees meer