Fries Paardenballet

Sonnega – Het Fries Paardenballet gaf zondagmiddag achter de manege De Caprilli in Sonnega een prachtige show met een aantal Friese paarden. Het waren verschillende shows onder meer in Friese klederdracht maar ook met eigen kleurrijke kleding. Verder was er paardenvoetbal en een mendemonstratie met tekst en uitleg aan het publiek.

Het Friese Paardenballet is een vereniging met passie voor het Friese paard en wil het Friese paard graag tijdens de show tot zijn recht laten komen. Ze treden gemiddeld zeven maal per jaar op

Het Friese paard is een sierlijk ogend paard met veel behang en een fiere houding en chique uitstraling. Met zijn lange gitzwarte manen en staart, weelderige sokken en spectaculaire bewegingen is het bijzondere verschijning.

De presentaties en shows zijn geschikt voor een optocht, fair, dorpsfeesten, jaarmarkten, paardenevenementn of andere feestelijke gelegenheden. Hierbij is het mogelijk om een show in Friese klederdracht of met een specifiek thema te presenteren. De tijdsduur van één shownummer is ongeveer 20 minuten. De rijders trainen onder leiding van instructeur Sylvia Kortekaas  in de manege de Caprilli en de rijhal in Oldeholtwolde. De vereniging wil nog graag nieuwe leden. Zie www.friespaardenballet.nl.

(Foto: Lenus van der Broek)

Reageren niet mogelijk.

Abonneren op nieuwsbrief