Carbidschieten

Wolvega – Traditiegetrouw wordt in de gemeente het jaar uitgeluid met carbidschieten. De gemeente gaf toestemming aan een aantal aanvragers om op in totaal elf locaties, waaronder aan de Meenthe in Sonnega carbid te mogen schieten vanaf oudejaarsdag 10.00 uur tot nieuwjaarsdag 02.00 uur.

 

Voorwaarden

De gemeente stelt wel een aantal voorwaarden. Het is niet toegestaan om met een object groter dan een maximale inhoud van 50 liter te schieten (standaard melkbus). Ook is het niet toegestaan om een hard voorwerp, zoals een deksel, als afsluiter te gebruiken, tenzij deze door middel van een koord of touw aan de melkbus verbonden blijft. De plaats van het afschieten bedraagt ten minste 100 meter van omliggende bebouwing. Toeschouwers moeten op ten minste 10 meter afstand worden gehouden van het afschieten. Er mag niet worden geschoten in de richting van personen of nabijgelegen gebouwen en er geldt een maximum van 10 melkbussen per locatie om geluidsoverlast te beperken;

 

Wie is de BOCK?

De gemeente haakt aan bij de campagne ‘Wie is de BOCK’ (Bewust Oplettende Carbid-Knaller). De campagne is gericht op veilig carbidschieten. De BOCK is op de hoogte van de vijf tips voor veilig carbidschieten. Zie ook: www.wieisdebock.nl.

 

(Foto: Lenus van der Broek)

Reageren niet mogelijk.

Abonneren op nieuwsbrief